Nalazite se u > Novosti
Ugrađena dva panoramska mini dizala
Početkom ljeta 2017. godine ugrađena su dva panoramska mini dizala u bližoj okolici Rijeke. Jedno je ugrađeno na pročelju obiteljske kuće u Vozilićima, dok je drugo smješteno unutar Obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe u Ičićima. Oba mini dizala ugrađena su unutar čelične konstrukcije voznog okna, ostakljene sigurnosnim lamistal staklom. Mini dizala opslužuju dvije etaže, a svojom brzinom kretanja od 0,15 m/s udovoljavaju svim postavljenim prohtjevima za prijevoz invalidnih osoba i osoba smanjene pokretljivosti. Nosivost ugrađenih mini dizala iznosi 400 kg.

U Slavonskom Brodu puštena u pogon kosa stubišna platfoma
Početkom 2017. godine u kazališno - koncertnoj dvorani "Ivane Brlić-Mažuranić" u Slavonskom Brodu puštena je u pogon kosa stubišna platfoma nosivosti 225 kg, koja će u daljnjem radu omogućiti pristup teško pokretnim ili nepokretnim osobama.

VERTIKALNO PODIZNA PLATFORMA S11
U našem bogatom asortimanu proizvoda možete pronaći i vertikalno podiznu platformu (ADRIALIFT S11), koja svladavajući arhitektonske barijere omogućuje osobama smanjene pokretljivosti ili osobama u kolicima pristupačnost objektima svih vrsta i namjena.

Ugrađene dvije kose stubišne platforme u Slavonskom Brodu
Na dvama stubištima željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu su u cilju ukidanja arhitektonskih barijera ugrađene dvije kose stubišne platforme renomiranog talijanskog proizvođača VIMEC, te će početkom 2015. godine biti puštene u pogon i upotpuniti sliku rekonstruiranog dijela kolodvora.

U pogon puštene dvije vertikalno podizne i jedna kosa stubišna platforma
U novoizgrađenom vodenom parku "Istalandia" na potezu između Novigrada i Nove Vasi u svrhu ostvarenja nesmetanog kretanja osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti u pogon su puštene dvije vertikalno podizne i jedna kosa stubišna platforma renomiranog talijanskog proizvođača...

Osnovna škola u Jadranovu dobila dizalo
Prilikom rekonstrukcije osnovne škole u Jadranovu posebna pažnja je posvećena djeci smanjene pokretljivosti, te je u tu svrhu pored prilagodbe prostorija školske zgrade, ugrađeno i osobno dizalo. Dizalo kapaciteta 8 osoba (nosivosti 630 kg), opslužuje dvije etaže školske zgrade. Nakon izvršenog tehničkog pregleda i primopredaje izvedenih radova, dizalo je pušteno u pogon dana 17.10.2013. g.

U pogon puštena dva panoramska dizala
U novootvorenom prodajno – distribucijskom centru tvrtke JADRAN IMPEX d.o.o. na Kukuljanovu je od 05.09.2012. godine pušteno u rad osobno panoramsko dizalo nosivosti 1000 kg / 13 osoba, koje opslužujući dvije etaže pruža panoramski pogled na industrijsku zonu Kukuljanovo. Nedaleko od prodajnog centra JADRAN IMPEX-a nalazi se upravna zgrada INDUSTRIJSKE ZONE d.o.o. Kukuljanovo u kojoj je sa samo nekoliko dana razlike u pogon pušteno veoma slično dizalo, nosivosti 630 kg / 8 osoba. Oba ugrađena dizala su panoramska i pogonjena električnim motorom smještenim u vrhu voznog okna, s razlikom da je dizalo u Industrijskoj zoni ugrađeno unutar stubišta upravne zgrade, dok je dizalo u tvrtci JADRAN IMPEX d.o.o. Kukuljanovo ugrađeno unutar samonosive čelične konstrukcije obložene sigurnosnim laminiranim staklom.

U zgradi Thalassotherapije u Opatiji pušteno je u pogon bolničko dizalo
U sklopu rekonstrukcije kompleksa Thalassotherapije u Opatiji, odnosno dogradnje bolničke zgrade "VILLA MAGNOLIJE" ugrađeno je bolničko dizalo proizvođača KONE. Dizalo svojim dimenzijama udovoljava potrebama za prijevoz nepokretnih, odnosno slabo pokretnih osoba...

Ugrađene kose stubišne platforme za invalide tipa: Vimec V65 i Vimec V64
U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u gradu Splitu puštene su u pogon dvije kose stubišne platforme (tip: V65 i V64), renomiranog talijanskog proizvođača VIMEC. Ugradnjom platformi omogućen je nesmetan pristup zgradi invalidnim osobama u kolicima...

PARKIRNI SISTEMI - modularni parkirni sustav za automobile
Modularni parkirni sustav za automobile idealno je rješenje za smještaj dva motorna vozila u slučaju prostornog deficita. Sistem je samostojeći, pa samim time ne zahtjeva građevinske radove...


Lift finskog proizvođača KONE ugrađen u Hotel i restaurant "Kukuriku"
U novo obnovljenom elitnom Hotelu i restaurantu Kukuriku u srcu Kastva ugrađeno je dizalo renomiranog finskog proizvođača KONE. Dizalo se svojim dizajnom i kvalitetom stopilo u jedinstveni prostor elitnog hotela...

Fasadna dizala
Obzirom na nemogućnost ugradnje dizala unutar stubišnog prostora kod postojećih građevina, većinom se pribjegava rješenju ugradnje fasadnih dizala.

Ona se mogu prema želji i mogućnostima izvesti unutar čelične konstrukcije, obložene sigurnosnim staklom, metalnim ispunama, poliuretanskim panelima ili sličnim materijalima, kao i unutar betonskog voznog okna izvedenog na vanjskom dijelu građevine...


Lift za invalide ugrađen u Talijanskoj školi u Rijeci
Učionice srednje taliijanske škole u Rijeci od sada su dostupne i osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Naime, u školi je ugrađeno hidraulično dizalo nosivosti 630 kg ili 8 osoba.

Samo dizalo ugrađeno je u samonosivu čeličnu konstrukciju, obloženu metalnim ispunama modernog dizajna istog proizvođača, a proteže se kroz pet etaža građevine.

Obzirom da dizalo ne posjeduje strojarnicu, pogon dizala i napajanje istoga smješteno je u metalnom ormaru dimenzija 570x950x2100 mm pokraj voznog okna dizala u razini 1. stanice (ormar se opcionalno može smjestiti na bilo kojoj od etaža na udaljenosti do 7 m od voznog okna dizala).
Pogonski motor snage 12,5 kW pokreće kabinu dizala brzinom od 0,62 m/s...